Vespers in Utrecht

Vesperdiensten Utrecht Zuidoost

Op de eerste zondag van de maand is er een vesper in de Nicolaïkerk en op de derde zondag van de maand in de Marcuskerk.
Daarnaast is er een aantal extra vespers in de Nicolaikerk: als afsluiting van de Culturele Zondag Nieuwjaarsduik, op Eerste Paasdag en een aantal vijfde zondagen.
In juli en augustus is er alleen een vesper op de eerste zondag van de maand in de Nicolaïkerk.
De vespers beginnen steeds om 17.00 uur; in de Stille week om 19.30 uur.

Vespers elders in Utrecht

Domkerk

Ochtendgebed
Op maandagmorgen om 7.00 uur in de Dagkapel ochtendgebed.

Middaggebed
Van maandag tot en met zaterdag is er van 12.30 uur tot 12.50 uur het middaggebed in de Dagkapel. Elke vrijdag wordt in het Middaggebed ook het Coventry-gebed gebeden. Het middaggebed is een samenwerkingsproject van de Nikolakommuniteit en het Citypastoraat.

Avondgebed (vesper)
Op zondag- en woensdagavond is er van 19.00 uur tot 19.45 uur in het Noordertransept een avondgebed. Het rooster van de dagelijkse lezingen is hier te vinden.

In de Domkerk wordt de gedachtenis van honderd geloofsgetuigen levend gehouden - de ‘heiligen ons voorgegaan’. Zij worden genoemd in de gedachteniskapel achter het hoogkoor, ter inspiratie voor een persoonlijk gebed, naar aanleiding van de teksten die daar van en over hen te vinden zijn. De geloofsgetuigen worden in ieder geval in het avondgebed genoemd, soms ook in het middaggebed en de zondagmorgendienst. Meer informatie

Janskerk

Elke 4e zondag van de maand zingt de Schola Davidica Utrecht van 17.00-18.00 uur een Choral Evensong in de Janskerk te Utrecht onder leiding van Daniel Rouwkema met Jan Hage aan het orgel.

Schola Davidica Utrecht is een koor dat bestaat uit 26 goed geschoolde amateurs.

Meer informatie: www.scholadavidica.nl

Gertrudiskathedraal

Voor concerten en muzikale activiteiten zie utrecht.okkn.nl