Voorbede

Voorbeden vormen een vast onderdeel van onze kerkdiensten. We staan stil bij de nood van de wereld en bidden voor gemeenteleden die het moeilijk hebben. Ieder kan een gebedsintentie in het voorbedenboek schrijven. Dit boek ligt bij de ingang van de kerk.

Vreugde en verdriet

Voorbeden hoeven niet alleen maar over verdriet of nare dingen te gaan. Zoals de kerk een plaats is waar we verschillende emoties delen met de Heer en met elkaar, zo willen we dat met de voorbeden doen. Vreugde en dankbaarheid krijgen daarom ook een plaats.

gebed.jpg

Voorbede aanvragen

Het zou goed kunnen, dat u het voorbedenboek ‘mist’ als u kort voor aanvang van de dienst binnenkomt. De diaken heeft het boek dan waarschijnlijk meegenomen. Sommigen hebben er moeite mee om een voorbede in het boek te schrijven terwijl iedereen de kerk binnenwandelt. En laten we eerlijk zijn, een voorbede schud je ook niet zomaar even uit de mouw.

Of misschien bent u zondag niet in de kerk, maar wilt u wel voorbede aanvragen. Maak dan gebruik van onderstaande formulier. De tekst die u invoert, wordt automatisch naar de diaken gestuurd, zodat die de voorbede kan uitspreken.

Als anoniem bericht verzenden