Muziek in de klaas

cantorij_nicolaiKerkmuziek neemt een belangrijke plaats in in de eredienst. Gespeelde en gezongen muziek zijn een wezenlijk onderdeel van de verkondiging. Het rijke orgelbezit, de professionele musici en de actieve cantorij maken de bijzondere invulling hiervan mogelijk.

Bijzondere diensten zijn ondermeer de cantatediensten waarin een cantate wordt ingebed in de kerkdienst. De gemeente sluit aan bij het festival Oude Muziek.en waar mogelijkbij de Culturele Zondagen in Utrecht.
Op de website staat bij "Muziek in de Klaaskerk" een overzicht van de muzikale en culturele activiteiten in de kerk, waaronder de kerkdiensten met extra aandacht voor de kerkmuziek, de NicolaïConcerten en een aantal activiteiten waarin de kerk als concertlocatie fungeert.

De Nicolaïkerk is behalve voor kerkgangers in de loop van de tijd een belangrijke pleisterplaats voor cultuur- en muziekliefhebbers in Utrecht.

NicolaïConcerten

De Stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk organiseert NicolaïConcerten, gedeeltelijk geconcentreerd in het festival: ‘Nieuwe Muziek in de Klaas’.
Daarnaast zijn er in augustus en september (t/m de open Monumentendag) orgelcocerten.

De stichting neemt deel aan het Uitfeest aan het begin van het culturele seizoen en aan andere activiteiten van de Culturele Zondagen in Utrecht, waaronder de jaarlijkse Nieuwjaarsduik.
Kaarten zijn te bestellen via internet en vanaf een half uur voor de concerten verkrijgbaar bij de ingang.
Als donateur kunt u bijdragen aan het in stand houden van de NicolaïConcerten.
Zie ook www.nicolaiconcerten.nl

Concertlocatie

De Nicolaïkerk is te gebruiken als concertlocatie. De aanwezigheid van 2 Marcussen-orgels biedt speciale mogelijkheden.
Informatie bij verhuur.

Fonds voor de kerkmuziek Nicolaïkerk

Het fonds voor de kerkmuziek Nicolaïkerk draagt zorg voor de financiering van extra muziek tijdens de eredienst in de Nicolaïkerk, o.a. bij cantatediensten en feestdagen.
Giften zijn welkom op het rekeningnummer van de wijkgemeente o.v.v. muziekfonds (NL64 RABO 0130 7194 98)
Voorzitter is Dick van Dijk.
Informatie: Penningmeester wijkgemeente (zie Wijkraad van Kerkrentmeesters)