Cantor / organist

Ko Zwanenburg

ko zwanenburgKo Zwanenburg is in 2004 aangesteld als cantor-organist. Hij is verantwoordelijk voor de muziek in de kerkdiensten en geeft leiding aan de Nicolaïcantorij, de Vespercantorij en de Cappella di San Nicolai. Vanuit zijn functie adviseert hij de kerkenraad over het muzikale beleid.

Hij studeerde aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht piano bij Theo Saris en orgel bij Elly Kooiman en Kees de Wijs. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde hij bij Jan Welmers en behaalt hij het diploma Uitvoerend Musicus Orgel. Hij volgde bij Bert Matter een cursus improvisatie. Zijn studie werd bekroond met een eervolle vermelding voor het uitvoeren van 20e eeuwse muziek.

Naast zijn werk in de gemeente is Ko als adviseur verbonden aan de stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk. Ook is hij werkzaam als orgel- en pianodocent. Hij geeft regelmatig zelf concerten, waarvan diverse uitvoeringen op CD te beluisteren zijn.

Berry van Berkum

berry van berkum

Berry van Berkum (1960) is sinds 2011 als organist verbonden aan de Nicolaikerk.Hij speelt eens per maand tijdens de eredienst, verder op hoogtijdagen (kerkelijke feesten) en werkt mee aan de maandelijkse vesperdiensten.

Hij studeerde orgel, improvisatie en piano aan het conservatorium te Arnhem bij respectievelijk Bert Matter en Jacques Hendriks. Daarna volgde hij interpretatiecursussen bij Harald Vogel (Duitsland), Louis Thiry (Frankrijk) en improvisatielessen bij Jan Welmers (orgel)en Bert van den Brink (piano).
 In Rotterdam volgde hij compositielessen bij Andries van Rossem en Klaas de Vries. Sinds 2000 is hij werkzaam als componist. Hij behaalde prijzen bij internationale orgelconcoursen, waaronder het Dollard Festival BRD. Hij werkte mee aan cd-opnamen, waaronder de CD Tadadi. Hij participeerde in muziektheatervoorstellingen en speelde in de kindervoorstellingen ‘Alice in Orgelland’ en ‘Help het orgel verzuipt!’
De componist Van Berkum schreef werken voor verschillende bezettingen. In 2010 ging ‘Wij, Mozes’ muziektheaterproductie met muziek van Berry van Berkum in première te Rotterdam (geïnitieerd vanuit Kunstfactor te Utrecht).
Berry van Berkum is bekend als concerterend organist en pianist en componist van werken voor verschillende bezettingen. Op het kerkmuzikale vlak schreef hij begeleidingen, partita’s, zettingen en melodieën op teksten van o.a. Andries Govaart en Sytze de Vries.

Naast zijn werk in de Nicolaïkerk is Berry van Berkum als adviseur verbonden aan de stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk, organist van de Antonius van Paduakerk en is hij betrokken bij de vespers in de St Stevenskerk, beide in Nijmegen.

Meer informatie op staat op de persoonlijke website van Berry van Berkum.