Cantorij

In de Nicolaïkerk zijn 2 cantorijen actief.

Nicolaicantorij

De Nicolaïcantorij bestaat uit 22 gemeenteleden van uiteenlopende leeftijd. De ongeveer 25 leden repeteren elke woensdag van 19.15 - 21.00 uur. De cantorij zingt eens per maand in de ochtenddienst; verder op feestdagen. Een aantal van hen werkt ook mee aan de vesper op de 1e zondag van de maand.

cantorij

Zie de website voor het jaarprogramma en muziekfragmenten. De orde van dienst vermeldt de stukken die de cantorij zingt.
Een aantal keer per jaar zingt de cantorij in een cantatedienst, vaak in samenwerking met musici. Het repertoire bestaat uit kerkmuziek van de 15e t/m 21e eeuw.

De Nicolaicantorij is opgericht in 1978 met Pita van der Werff-Lous als dirigent. In 1989 heeft Stephen Taylor het cantoraat van haar overgenomen. Sinds 2004 staat de cantorij onder leiding van Ko Zwanenburg.

Vespercantorij

De Vespercantorij verzorgt de muziek tijdens de vespers op de 1e zondag van de maand. Er wordt gemiddeld 1 keer per maand gerepeteerd. De leden zijn lid van een cantorij/kerkkoor of zijn werkzaam als (kerk-)musicus. Van de leden wordt een grote zelfwerkzaamheid verwacht; de repetitie moet thuis worden voorbereid.
Naast de ‘reguliere’ vespers werkt de Vespercantorij mee aan een aantal cantatevespers. Zij werkt dan samen met het professioneel ensemble Cappella di San Nicolaï.

Meezingen ....

De cantorijen staan open voor nieuwe leden. Wie van zingen houdt en bekend is met het notenschrift (of zeer gemotiveerd om het te leren), is van harte welkom om een repetitie bij te wonen. Er is behoefte aan versterking van alle stemgroepen; tenoren en bassen worden met open armen begroet.

Informatie: Ko Zwanenburg