Muziekfonds

cantorij nicolaikerk

De Nicolaïkerk heeft kerkmuziek hoog in het vaandel staan. Aan de dienst werkt de organist mee en meerdere malen zingt de cantorij.
Soms krijgt de muziek in de eredienst speciale aandacht, bijvoorbeeld tijdens kerkelijke hoogtijdagen.

Tijdens het Festival Oude Muziek klinkt, in regel op de eerste zondag van september, een Bachcantate, uitgevoerd door de Cappella di San Nicolai, vocale solisten en de Nicolaïcantorij onder leiding van cantor-organist Ko Zwanenburg
Het Magnificat klinkt op de eerste zondag van Advent.
Tijdens de kerstnachtdienst is er het traditionele ‘Kerstavontuur’, een dienst met oude én nieuwe kerstmuziek.

Voor de financiering van deze extra kerkmuziek is het Fonds voor de Kerkmuziek Nicolaïkerk in het leven geroepen.
Een bijdrage voor de kerkmuziek is zeer welkom op rekening NL64 RABO 0130 7194 98 t.n.v. de Wijkgemeente Nicolaïkerk o.v.v. Fonds voor de Kerkmuziek