Stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk

De Stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk organiseert NicolaïConcerten, gedeeltelijk geconcentreerd in het festival: ‘Nieuwe Muziek in de Klaas’. Daarnaast zijn er in augustus en september (t/m de open Monumentendag) orgelbespelingen. De stichting neemt deel aan het Uitfeest aan het begin van het culturele seizoen en aan andere activiteiten van de Culturele Zondagen in Utrecht, waaronder de jaarlijkse Nieuwjaarsduik.
Kaarten zijn vanaf een half uur voor de concerten verkrijgbaar bij de ingang. Reserveren is in de regel niet nodig. Als donateur kunt u bijdragen aan het in stand houden van de NicolaïConcerten.
Zie ook www.nicolaiconcerten.nl

Op de website staat bij "Muziek in de Klaaskerk" een overzicht van de muzikale en culturele activiteiten in de kerk, waaronder de kerkdiensten met extra aandacht voor de kerkmuziek, de Nicolaï-Concerten, en een aantal activiteiten waarin de kerk als concertlocatie fungeert. De Nicolaïkerk is behalve voor kerkgangers in de loop van de tijd een belangrijke pleisterplaats voor cultuur- en muziekliefhebbers in Utrecht.

Orgel en beiaard

De kerk bezit twee monumentale Marcussen-orgels en een prachtige Hemony-beiaard in de toren.

nicolaiconcerten

Toegang

Kaarten zijn vanaf een half uur voor het concert verkrijgbaar bij de ingang. Reserveren is mogelijk. Vooraf staan vaak koffie en thee klaar en na afloop is er een drankje.

Andere culturele evenementen

De Nicolaïkerk werkt ook mee aan het Uitfeest en de Nieuwjaarsduik.

Donateur worden

Als donateur kunt u bijdragen aan het instandhouden van de Nicolaïconcerten.
Hoe u donateur wordt, staat op de site van de Stichting Culturele Evenementen Nicolaikerk