A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Creating default object from empty value

Filename: controllers/rss.php

Line Number: 29

Nicolaïkerk http://www.nicolaikerk.nl/ nl-nl info@nicolaikerk.nl Copyright 2019 Kloosterweekend Gastvrijheid in Chevetogne http://www.nicolaikerk.nl/qqcalendar/view/362 Donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni | Kloosterweekend
Gastvrijheid in Chevetogne
Een weekend naar het benedictijner klooster van Chevetogne (België) om helemaal tot rust en tot je zelf te komen. Dit klooster legt zich toe op de ontmoeting met de Oosterse orthodoxie, voor veel mensen een nog onbekende kant van onze ene christelijke wereldkerk. In Chevetogne bidden de monniken in de byzantijnse kloosterkerk alle dagen de getijden in het kerk-Slavisch of Grieks. Parallel daaraan wordt in de katholieke kloosterkerk dagelijks de liturgie in westerse stijl gevierd. Zo is er sprake van een echte ontmoeting tussen de oosterse en de westerse spirituele traditie. Hoogtepunt is de zondagse eucharistieviering volgens de liturgie van Johannes Chrysostomus. Een weekend voor spirituele zoekers, die zich willen laten bewegen door het grote mysterie van God, zoals die opklinkt in de monastieke tradities van Oost- en West. Voorafgaand aan het weekend komen we een keer bij elkaar om kennis te maken en praktische zaken op elkaar af te stemmen. We vertrekken na afloop van het ochtendgebed op Hemelvaartsdag (30 mei 2019) in auto’s op weg naar Chevetogne.
Data: 30 mei t/m 2 juni 2019 (donderdagmorgen tot zondagmiddag)
Datum voorbereidingsavond: in overleg
]]>
2019-05-30 http://www.nicolaikerk.nl/qqcalendar/view/362
Pinkstermaaltijd Elkaar ontmoeten http://www.nicolaikerk.nl/qqcalendar/view/363 Leden van de Marcus-Nicolaigemeente en de voormalige St. Gertrudiskerk worden hartelijk uitgenodigd uit om deel te nemen aan een feestelijke Pinkstermaaltijd op vrijdag 7 juni in buurthuis De Nieuwe Jutter.
De maaltijd wordt ieder jaar georganiseerd in de geest van het naderende Pinksterfeest. Een feest van een nieuwe geest van levensvreugde en elkaar weer verstaan, met naar wij hopen veel gelegenheid tot gezellige en interessante ontmoetingen. De maaltijd is gratis, met godsdienstige verschillen wordt rekening gehouden.
Iedereen van harte welkom! Opgeven kan bij René Kil (06-29587076 / fam.kil@ziggo.nl)
Locatie: buurthuis De Nieuwe Jutter (Amerhof 66)
Aanvang: 18.30 uur, zaal open 18.00 uur.
]]>
2019-06-07 http://www.nicolaikerk.nl/qqcalendar/view/363