Klokken

De Nicolaïkerk heeft 5 luidklokken. De grootste klok, Martinus, is in 1573 gegoten door Willem Wegewaert en hangt in de noordertoren. De zuidertoren heeft sinds 1997 vier luidklokken die gegoten zijn door Petit & Fritsen uit Aarle-Rixtel. De klokken hebben de namen Salvator, Maria, Nicolaas en Johannes. De teksten op de klokken zijn gedicht door Willem Barnard.
De zuidertoren van de Nicolaïkerk herbergt tevens een bijzondere beiaard, in 1649 gegoten door de klokkengieters Francois en Pieter Hemony en uitgebreid door Petit & Fritsen (1953) en Eijsbouts (1986 en 1988). De beiaard wordt iedere zondag tussen 14.00 en 15.00 uur bespeeld door de stadsbeiaardier. In het noordertransept van de kerk staat het oude torenuurwerk uit 1582 opgesteld.
Informatie: Malgosia Fiebig (beiaardier)