Project Thailand

Van_MaanenIn 2013 zijn onze gemeenteleden Hendrie van Maanen en Adriana de Fijter samen met hun twee dochters Salomé en Chaja via Kerk in Actie uitgezonden naar Thailand.  De Nicolaikerk steunde hun missie en weet zich hierdoor als gemeente in woord en daad concreet verbonden met de wereldwijde kerk.

Hendrie van Maanen

Hendrie was als docent verbonden aan het internationale Master of Divinity programma van het McGilvary College (Payap University) in Chiang Mai. Aan deze masterstudie nemen studenten deel uit de wijde regio, waaronder Myanmar, Vietnam, Laos, Cambodja, Zuid-China en Thailand. De studenten kunnen in Chiang Mai hun theologische opleiding voltooien, zodat ze in hun eigen context kunnen studeren en niet genoodzaakt zijn om hun studie in de VS of Engeland af te ronden.

McGilvary College

Predikanten voor de  Church of Christ (een fusie van een aantal oorspronkelijke zendingsgemeenten) worden opgeleid aan de Theologische Faculteit ‘McGilvary’ van de Payap Universiteit in de Noord-Thaise stad Chiang Mai. Aan deze universiteit worden bachelor- en masteropleidingen aangeboden. Ook op het gebied van filosofie en religie. De Payap Universiteit is één van de twee christelijke universiteiten in Thailand. Er zijn 9000 studenten aan verbonden. De Theologische Faculteit ‘McGilvary’ is de enige opleiding die voorziet in academische studies theologie. Studenten volgen hun studie in het Thai. Er is een Engelstalige masteropleiding voor studenten uit de buurlanden. Aan dit gedeelte werkt Hendrie. Hij verzorgt het vak ‘Het Nieuwe Testament’.

De inbreng van Hendrie voor de Church of Christ was zeer welkom: slechts 1% van Thailand is christen.

Adriana de Fijter

Adriana was niet uitgezonden door Kerk in Actie, maar zij is wel zeer geïnteresseerd in internationale migratie en alles wat daarmee te maken heeft. Als antropologe heeft ze gewerkt bij het instituut van migratie in Nederland en ze houdt zicht ook met deze onderwerpen bezig in Thailand. Er zijn veel vluchtelingen uit Myanmar in Thailand. Kerk in Actie heeft verschillende projecten voor deze migranten en Adriana zal een aantal van deze projecten bezoeken.

In het voorjaar 2016 zijn Hendrie en Adriana met hun kinderen weer terug gekomen naar Nederland.