Organisten en cantor

De Nicolaikerk onderscheidt zich door een hoogwaardige kerkmuziekpraktijk die dicht bij de mensen wil staan om hen ten diepste te raken. Dat geldt zowel voor de samenzang, als voor het orgelspel rond de kerkdiensten en de bijdragen van de cantorij.

Ko Zwanenburg is in 2004 aangesteld als cantor-organist. Hij is verantwoordelijk voor de muziek in de kerkdiensten en geeft leiding aan de Nicolaïcantorij, de Vespercantorij en de Cappella di San Nicolai. Vanuit zijn functie adviseert hij de kerkenraad over het muzikale beleid.
Naast zijn werk in de gemeente is Ko als adviseur verbonden aan de stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk. Ook is hij werkzaam als orgel- en pianodocent. Hij geeft regelmatig zelf concerten, waarvan diverse uitvoeringen op CD te beluisteren zijn.

Berry van Berkum is sinds 2011 parttime organist in de gemeente. Hij speelt eens per maand tijdens de eredienst, verder op hoogtijdagen (kerkelijke feesten) en werkt mee aan de maandelijkse vesperdiensten.
Naast zijn werk in de Nicolaïkerk is Berry van Berkum organist van de Antonius van Paduakerk en is hij betrokken bij de vespers in de St Stevenskerk, beide in Nijmegen.
Berry van Berkum is bekend als concerterend organist en pianist en componist van werken voor verschillende bezettingen. Op het kerkmuzikale vlak schreef hij begeleidingen, partita’s, zettingen en melodieën op teksten van o.a. Andries Govaart en Sytze de Vries.
Zie: www.berryvanberkum.nl

Informatie: Ko Zwanenburg en Berry van Berkum