Adventsproject diaconie: Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland

Via 3 partnerorganisaties helpt Kerk in Actie hen met voedsel, kleding, zorg en onderwijs. Partner Borderline laat vluchtelingen bij aankomst op Lesbos op krachten komen door ze eten en drinken aan te bieden. Daarna krijgen ze hulp bij het invullen van officiële documenten. Op een eigen school kunnen vluchtelingenkinderen van 6 tot 17 jaar lessen Engels, Grieks en wiskunde volgen. Partner Synyparxis geeft zorg en begeleiding aan alleenreizende minderjarige vluchtelingen in vier opvangcentra op het Griekse vasteland. In de voedselkeuken van partner Apostoli in Athene krijgen vluchtelingen en dakloze Grieken elke dag een maaltijd. Arme gezinnen krijgen elke maand een voedselpakket en in vluchtelingenkampen worden zeep en andere spullen voor persoonlijke verzorging uitgedeeld.
De diaconie zamelt met het jaarlijkse adventsproject geld in voor dit project van Kerk in Actie. U kunt uw bijdrage geven door te doneren in de app, iets te geven in het offerblok in de kerk of door het giftenformulier. Onder de vermelding: adventsproject Nicolaikerk “ Geef Licht”. Help ons mee om de wereld van deze vluchtelingen een stukje lichter te maken! Hartelijk dank!