De Tussenruimte. Interactieve voorstelling - 2 april

Beweeg. Stop. Sta stil. Wacht. Kijk. Wacht nog even. Luister. Blijf nog even staan. Wat is er om je heen? Wat gebeurt er in de lege ruimte naast je? Tussen jou en de muur? Tussen jou en de ander? Wat gebeurt er in de ruimte met de dingen, die wachten om gebruikt te worden door mensen? De kabels van lucht tussen lichamen, verbonden aan elkaar op afstand. Het ongemak van aanraking die verloren gaat in de zee van ruimte, die door een virus is geleegd. Teveel? Of te weinig? Lucht, waarom is het log, zwaar en dicht? Ruimtelijk, ruimer, gedachten vullen ruimte, ik kijk je aan, onze ogen raken elkaar op afstand. Iedereen zijn eigen plekje. De muur tussen ons in. Ruimte is beton. Ruimte is lucht en leegte. Leegte is zinloos. Stilstand is vol beloftes...
In de speelse, lichte en interactieve voorstelling onderzoeken dansers en muzikanten samen met het publiek 'de tussenruimte’, geïnspireerd door het Japanse concept MA, dat alle aspecten van het leven beslaat. Het spreekt over de dynamische potentie die er heerst in leegte: lege ruimte, lege tijd, zogenaamde stilstand. MA is altijd aanwezig en nodig om het leven zich te laten ontvouwen. En als deze tussenruimte niet mogelijk is, niet gezien, genomen of erkend wordt, is groei ook niet mogelijk.
Ben jij comfortabel met leegte, stilstand, het niet weten? Wat doe jij met deze tussenruimte?

Wat: "De Tussenruimte" is een activiteit in het kader van het jaarprogramma 'Stilstaan'
Wanneer: 2 april 16:00 uur en 20:00 uur
Waar: Nicolaikerk
Tickets zijn hier te bestellen
Voorproefje is hier te bekijken

De Tussenruimte is een hedendaags collectief van professionele dansers, zangers en muzikanten die vanuit de Westerse en Oosterse filosofie sociaal maatschappelijke dilemma’s observeren, bevragen, onderzoeken, navigeren en ontrafelen .
Artistiek Team: David Golek (gitarist & componist in jazz scene als wereldmuziek), Dr. Marloes van Houten (danseres, art director, choreograaf en trauma therapeute), Anastasia Kostner (danseres, choreografe en rolfing behandelaar ), Henk Kraaijeveld( zanger, songwriter, improvisator en zangdocent), Fernando Oliviera (danser, dansdocent en choreograaf)
In samenwerking met: Janneke Hoogstraaten (productie/pr) en Alessio Reedijk (film/fotografie) Nicolaïkerk (locatie) en Gemeente Utrecht (impulssubsidie)
Publiciteitsbeeld: Alessio Reedijk / Janneke Hoogstraaten Repetitiefoto’s: Alessio Reedijk