Gastvrouwen en gastheren gezocht voor de openstelling van onze kerk.

Dit jaar wordt in Utrecht gevierd dat de stad 900 jaar geleden door de keizer van het Heilige Roomse Rijk tot stad werd verheven. De stichting Kerken Kijken Utrecht (KKU) heeft daarom het plan opgevat zo veel mogelijk kerken open te stellen van 24 mei tot en met Sint Maarten op 11 november. Dit gaat bij ons echter in de verste verte niet lukken met het huidige aantal vrijwilligers.
Een aantal is de afgelopen twee jaar helaas afgevallen, meestal  wegens gezondheidsproblemen. Op dit moment zijn er nog 10 vrijwilligers die, (afgezien van hun vakantie) ongeveer 1 maal per week beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er 5 vrijwilligers die ongeveer vijf keer in totaal beschikbaar zijn. Vaak vullen zij een aantal zaterdag en/of zondagdiensten om de eenvoudige reden dat ze ook een volledige baan hebben. De Nicolaikerk is open van dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 16.30 uur. Het gaat dus om diensten van een dagdeel.
De ervaring is dat het merendeel van de vrijwilligers uit de eigen kerkelijke gemeente afkomstig is. Bij deze doen we dan ook een dringend beroep op u om de openstelling van onze kerk dit seizoen zo ruim mogelijk te maken. U hoeft geen historicus te zijn om als een goed gastheer of gastvrouw dienst te kunnen doen. Meld u daarom aan! Dat kan bij Minke van Breemen of Kees Kooij . Bij hen is ook meer informatie te verkrijgen