maandag 11 januari 2021

Koffiepraat ONLINE via Zoom

Locatie: 
 online
Tijdstip: 
 10:00  - 11:00

Tijdens de pandemie zijn er verschillende activiteiten om contact met elkaar te houden. Een daarvan is 'koffiepraat'.
We hebben wekelijks contact met elkaar door een onderwerp te bespreken n.a.v. een artikel uit de krant, een periodiek etc. Met elkaar duiken we in een maatschappelijk en/of religieus actueel vraagstuk. De inleider draagt het stuk aan en stelt een beginvraag. Dan ontvouwt zich het gesprek….. Is het alleen een geanimeerd gesprek over ontwikkelingen die ons boeien of verontrusten? Of kunnen we proeven welke richting Christus ons in deze crisis  wijst?

Wanneer: maandagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur (strikt 60 minuten!)
Frequentie: eens per week
Hoe: via zoom
Werkwijze: Stuur een mail naar dirk@predikantneven.nl en u ontvangt de zoomlink. U kunt het artikel dan thuis vast op uw gemak lezen. Log 9.50 uur in via Zoom en we kunnen op tijd met elkaar beginnen. Schenk uw kopje koffie vast in…..!
----------------------------------------------------------------
Onderwerp van maandag 11 januari: een opinieartikel van de politicoloog Kiza Magendane, met als titel: Luister naar ons, hoe onplezierig dat ook is.

De massale verontwaardiging in Nederland over het Amerikaanse politiegeweld kan ons helpen de hand ook in eigen boezem te steken. Maak de zwarte pijn zichtbaar, schrijft Kita Magendane.


 

terug