maandag 25 januari 2021

Koffiepraat ONLINE via Zoom

Datum: 
 maandag 25 januari 2021
Tijdstip: 
 10:00  - 11:00
Locatie: 
 online

Tijdens de pandemie zijn er verschillende activiteiten om contact met elkaar te houden. Een daarvan is 'koffiepraat'.
We hebben wekelijks contact met elkaar door een onderwerp te bespreken n.a.v. een artikel uit de krant, een periodiek etc. Met elkaar duiken we in een maatschappelijk en/of religieus actueel vraagstuk. De inleider draagt het stuk aan en stelt een beginvraag. Dan ontvouwt zich het gesprek….. Is het alleen een geanimeerd gesprek over ontwikkelingen die ons boeien of verontrusten? Of kunnen we proeven welke richting Christus ons in deze crisis  wijst?

Wanneer: maandagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur (strikt 60 minuten!)
Frequentie: eens per week
Hoe: via zoom
Werkwijze: Stuur een mail naar dirk@predikantneven.nl en u ontvangt de zoomlink. U kunt het artikel dan thuis vast op uw gemak lezen. Log 9.50 uur in via Zoom en we kunnen op tijd met elkaar beginnen. Schenk uw kopje koffie vast in…..!
----------------------------------------------------------------
Onderwerp van maandag 25 januari: een boeiend en prikkelend interview met Marli Huijer, arts en filosoof, in het NRC van zaterdag 16 januari j.l. met als titel: ‘Je hebt geen recht op een zo lang mogelijk leven’.
Jongeren moeten naar festivals en cafés kunnen, zegt arts en filosoof Marli Huijer. Laat hen elkaar maar besmetten, en uitzieken in quarantaine. ‘Het zou er om moeten gaan wat een goed leven is’. Marli Huijer (65), filosoof, hoogleraar en voormalig arts, betoogt sinds maart al hoe gevaarlijk en slecht lockdowns zijn. Als maatregel tegen corona zijn ze buiten proportie. Ze vindt ook dat jonge mensen meer recht op een IC-plek hebben dan oude mensen. Dit gesprek, afgelopen maandag bij haar thuis in Amsterdam, begint bij de vormende jaren in haar jeugd…..

terug