maandag 10 mei 2021

Koffiepraat ONLINE via Zoom

Locatie: 
 online
Tijdstip: 
 10:00  - 11:00

Tijdens de pandemie zijn er verschillende activiteiten om contact met elkaar te houden. Een daarvan is 'koffiepraat'.
We hebben wekelijks contact met elkaar door een onderwerp te bespreken n.a.v. een artikel uit de krant, een periodiek etc. Met elkaar duiken we in een maatschappelijk en/of religieus actueel vraagstuk. De inleider draagt het stuk aan en stelt een beginvraag. Dan ontvouwt zich het gesprek….. Is het alleen een geanimeerd gesprek over ontwikkelingen die ons boeien of verontrusten? Of kunnen we proeven welke richting Christus ons in deze crisis  wijst?

Wanneer: maandagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur (strikt 60 minuten!)
Frequentie: eens per week
Hoe: via zoom
Werkwijze: Stuur een mail en u ontvangt de zoomlink. U kunt het artikel dan thuis vast op uw gemak lezen. Log om 9.50 uur in via Zoom en we kunnen op tijd met elkaar beginnen. Schenk uw kopje koffie vast in…..!
----------------------------------------------------------------
Op maandag 10 mei bespreken we in koffiepraat een artikel van essayist Arjen van Veelen over ons koopgedrag, in NRC van 26 april j.l. getiteld: Laat de winkels leeg blijven, ook na woensdag.
Van Veelen schrijft, enigszins provocerend: Winkelen op afspraak haalde de sjeu van het shoppen af. Houd dat zo, ook na woensdag, als we weer vrij mogen kopen. Achter funshoppen schuilt een systeem van treurnis. 

terug