maandag 17 mei 2021

Koffiepraat ONLINE via Zoom

Datum: 
 maandag 17 mei 2021
Tijdstip: 
 10:00  - 11:00
Locatie: 
 online

Tijdens de pandemie zijn er verschillende activiteiten om contact met elkaar te houden. Een daarvan is 'koffiepraat'.
We hebben wekelijks contact met elkaar door een onderwerp te bespreken n.a.v. een artikel uit de krant, een periodiek etc. Met elkaar duiken we in een maatschappelijk en/of religieus actueel vraagstuk. De inleider draagt het stuk aan en stelt een beginvraag. Dan ontvouwt zich het gesprek….. Is het alleen een geanimeerd gesprek over ontwikkelingen die ons boeien of verontrusten? Of kunnen we proeven welke richting Christus ons in deze crisis  wijst?

Wanneer: maandagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur (strikt 60 minuten!)
Frequentie: eens per week
Hoe: via zoom
Werkwijze: Stuur een mail en u ontvangt de zoomlink. U kunt het artikel dan thuis vast op uw gemak lezen. Log om 9.50 uur in via Zoom en we kunnen op tijd met elkaar beginnen. Schenk uw kopje koffie vast in…..!
----------------------------------------------------------------
Maandag 17 mei in Koffiepraat het artikel van Willem Pekelder in Volzin van 29 april j.l. Het joods-christelijke verhaal begint met ontspanning.
Pekelder schrijft in zijn boeiende artikel: De secularisatie heeft veel individuele vrijheid gebracht, maar ook verschraling en zoeken naar zin. Kunnen christelijke waarden en rituelen bezieling brengen in de seculiere cultuur?
 

terug