maandag 31 mei 2021

Koffiepraat ONLINE via Zoom

Datum: 
 maandag 31 mei 2021
Tijdstip: 
 10:00  - 11:00
Locatie: 
 online

Tijdens de pandemie zijn er verschillende activiteiten om contact met elkaar te houden. Een daarvan is 'koffiepraat'.
We hebben wekelijks contact met elkaar door een onderwerp te bespreken n.a.v. een artikel uit de krant, een periodiek etc. Met elkaar duiken we in een maatschappelijk en/of religieus actueel vraagstuk. De inleider draagt het stuk aan en stelt een beginvraag. Dan ontvouwt zich het gesprek….. Is het alleen een geanimeerd gesprek over ontwikkelingen die ons boeien of verontrusten? Of kunnen we proeven welke richting Christus ons in deze crisis  wijst?

Wanneer: maandagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur (strikt 60 minuten!)
Frequentie: eens per week
Hoe: via zoom
Werkwijze: Stuur een mail en u ontvangt de zoomlink. U kunt het artikel dan thuis vast op uw gemak lezen. Log om 9.50 uur in via Zoom en we kunnen op tijd met elkaar beginnen. Schenk uw kopje koffie vast in…..!
----------------------------------------------------------------
Maandag 31 mei bespreken we het artikel van predikante en missiologe Eleonora Hof in Nieuw Wij van 20 october 2020 over de herziening van de Nieuwe Bijbelvertaling. God is geen Hij. God is God. Zij schrijft: Herziening van Nieuwe Bijbelvertaling is op dit punt een stap terug in de tijd.
Dagblad Trouw pakte op 29 oktober flink uit met op de voorpagina aankondiging van de herziening van de Nieuwe Bijbelvertaling. Ook de NOS bracht het nieuws, onder de kop: Nieuwe bijbelvertaling krijgt modern jasje, maar hij wordt weer Hij. Maar de vraag is natuurlijk: hoe modern is dat nieuwe jasje, als er weer alle focus ligt op al die mannelijke verwijzingen naar de Godsnaam?

 

terug