maandag 14 juni 2021

Koffiepraat ONLINE via Zoom

Datum: 
 maandag 14 juni 2021
Tijdstip: 
 10:00  - 11:00
Locatie: 
 online

Tijdens de pandemie zijn er verschillende activiteiten om contact met elkaar te houden. Een daarvan is 'koffiepraat'.
We hebben wekelijks contact met elkaar door een onderwerp te bespreken n.a.v. een artikel uit de krant, een periodiek etc. Met elkaar duiken we in een maatschappelijk en/of religieus actueel vraagstuk. De inleider draagt het stuk aan en stelt een beginvraag. Dan ontvouwt zich het gesprek….. Is het alleen een geanimeerd gesprek over ontwikkelingen die ons boeien of verontrusten? Of kunnen we proeven welke richting Christus ons in deze crisis  wijst?

Wanneer: maandagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur (strikt 60 minuten!)
Frequentie: eens per week
Hoe: via zoom
Werkwijze: Stuur een mail en u ontvangt de zoomlink. U kunt het artikel dan thuis vast op uw gemak lezen. Log om 9.50 uur in via Zoom en we kunnen op tijd met elkaar beginnen. Schenk uw kopje koffie vast in…..!
----------------------------------------------------------------
Maandag 14 juni bespreken we in de laatste sessie van dit seizoen een interview met ons gemeentelid en theoloog Wim Reedijk in Volzin van 22 mei 2021 met als titel: 'Alleen redden we het als mens niet'.
Theoloog Wim Reedijk pleit voor een herwaardering van broederschap. Zeker nu de politiek verhardt en de kloof tussen rijk en arm groter wordt, is er behoefte aan meer solidariteit. "Juist als religieus mens besef je dat je meer bent dan een individu." Vrijheid, gelijkheid en broederschap vormen samen de bekende leus van de Franse Revolutie. Maar in vergelijking met de eerste twee is van broederschap tot nu toe nog weinig werk gemaakt, vindt Wim Reedijk. In zijn essaybundel Zonder broederschap geen vrijheid en gelijkheid. Essays over bewogenheid (2019) duikt hij in de geschiedenis van broederschap.


 

terug