maandag 22 februari 2021

Koffiepraat ONLINE via Zoom

Datum: 
 maandag 22 februari 2021
Tijdstip: 
 10:00  - 11:00
Locatie: 
 online

Tijdens de pandemie zijn er verschillende activiteiten om contact met elkaar te houden. Een daarvan is 'koffiepraat'.
We hebben wekelijks contact met elkaar door een onderwerp te bespreken n.a.v. een artikel uit de krant, een periodiek etc. Met elkaar duiken we in een maatschappelijk en/of religieus actueel vraagstuk. De inleider draagt het stuk aan en stelt een beginvraag. Dan ontvouwt zich het gesprek….. Is het alleen een geanimeerd gesprek over ontwikkelingen die ons boeien of verontrusten? Of kunnen we proeven welke richting Christus ons in deze crisis  wijst?

Wanneer: maandagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur (strikt 60 minuten!)
Frequentie: eens per week
Hoe: via zoom
Werkwijze: Stuur een mail en u ontvangt de zoomlink. U kunt het artikel dan thuis vast op uw gemak lezen. Log om 9.50 uur in via Zoom en we kunnen op tijd met elkaar beginnen. Schenk uw kopje koffie vast in…..!
----------------------------------------------------------------
Op maandag 22 februari Op maandag 22 februari a.s. vervolgt Koffiepraat met een actueel onderwerp: sociale media. Ons gemeentelid Cees Zweistra publiceerde onlangs een boek met de intrigerende titel:Verkeerd verbonden. Waarom sociale media ons eenzaam maken en hoe je dit kunt voorkomen (Kok/Boekencentrum).
In Koffiepraat spreken we over zijn boek en dat van twee andere schrijvers over het thema ‘eenzaamheid en sociale media’.Aan de hand van een artikel in NRC: Het neoliberalisme heeft een lelijke en stuurloze samenleving opgeleverd

Zweistra beschrijft heel mooi hoe we tegenwoordig verscholen gaan achter onze gadgets, en daardoor de confrontatie met anderen uit de weg gaan. Want daar schort het zo aan tegenwoordig: de schurende ontmoeting van twee of meer lichamen in een ruimte, waardoor allerlei misverstanden kunnen ontstaan, maar die wel de basis is van de vonk van menselijk contact.
 

terug