maandag 22 maart 2021

Koffiepraat ONLINE via Zoom

Locatie: 
 online
Tijdstip: 
 10:00  - 11:00

Tijdens de pandemie zijn er verschillende activiteiten om contact met elkaar te houden. Een daarvan is 'koffiepraat'.
We hebben wekelijks contact met elkaar door een onderwerp te bespreken n.a.v. een artikel uit de krant, een periodiek etc. Met elkaar duiken we in een maatschappelijk en/of religieus actueel vraagstuk. De inleider draagt het stuk aan en stelt een beginvraag. Dan ontvouwt zich het gesprek….. Is het alleen een geanimeerd gesprek over ontwikkelingen die ons boeien of verontrusten? Of kunnen we proeven welke richting Christus ons in deze crisis  wijst?

Wanneer: maandagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur (strikt 60 minuten!)
Frequentie: eens per week
Hoe: via zoom
Werkwijze: Stuur een mail en u ontvangt de zoomlink. U kunt het artikel dan thuis vast op uw gemak lezen. Log om 9.50 uur in via Zoom en we kunnen op tijd met elkaar beginnen. Schenk uw kopje koffie vast in…..!
----------------------------------------------------------------
Op 22 maart bespreken we een artikel van de theoloog-ethicus Frits de Lange met als titel: Aan de kant jullie! Frits de Lange over solidariteit tussen generaties in de coronacrisis. De Lange maakt zich zorgen over de positie van ouderen in onze corona-samenleving en houdt een pleidooi voor solidariteit.
‘Het begon met Marianne Zwagerman en Jort Kelder, maar gaandeweg de coronacrisis werd de toon meer sophisticated en het argument ook salonfähig gemaakt in intellectuele kring. De column in de De Telegraaf over ouderen als ‘dor hout’ kwam eerst, maar nu kunnen ook NRC lezers vernemen hoe de hoogleraren filosofie Marli Huijer en Ad Verbrugge in een zoektocht naar een uitweg uit de crisis vóór jongeren en tegen ouderen kiezen.’
 

terug