Actueel - Vooraankondiging leeskring 'De namiddag van het christendom'

Vooraankondiging leeskring rondom het laatste boek van de Tsjechische priester en filosoof/socioloog Tomás Halík

In De namiddag van het christendom schetst Tomás Halik op profetische wijze de toekomst van de kerk en de westerse samenlevingen. Hij stelt dat we niet leven  in een tijdperk van verandering, maar de verandering van een tijdperk meemaken. De crises die ons pad naar een nieuw tijdperk doorkruisen, zijn nodig om tot een  volwassener christendom te komen, een christendom dat uit zijn geestelijke sluimer ontwaakt en dat eindelijk zijn doel voor de wereld vervult. Halík ziet een kerk  voor zich die over haar eigen grenzen weet heen te stappen en meehelpt in het formeren van een wereldwijde broederschap, een nieuwe manier van leven. Dit boek  biedt een uiterst scherpe analyse van onze tijd en is met grote overtuigingskracht geschreven.

Tomás Halik (1948) is priester en hoogleraar Filosofie en  Sociologie in Praag. Eerder verschenen van zijn hand o.a. Geduld met God, Raak de wonden aan, zijn autobiografie In het geheim geloven en Omdat God ernaar verlangt mens te zijn. In de bijlage een link naar het boek met de eerste twee hoofdstukjes om alvast een indruk te krijgen: https://www.kokboekencentrum.nl/wp- content/uploads/2023/05/preview-De-namiddag-van-het-christendom-Tomas-Halik-6.pdf
Van harte aanbevolen.

Opgave en inlichtingen: ds. Dirk Neven