Met Bach van Passie naar Pasen

Het belooft een heel bijzondere online-bijeenkomst te worden, de avond van Vorming & Toerusting op 23 maart!
Onze drie organisten hebben een afwisselend programma bedacht, met live-orgelmuziek, zang en mooie verhalen.

Het verhaal van de kruisiging en de opstanding wordt verteld aan de hand van 4 passiekoralen en 4 paaskoralen van Johann Sebastian Bach. Deze koralen komen allemaal uit het zogenoemde ‘Orgelbüchlein’, het orgelboekje. Dit is een verzameling korte bewerkingen van koralen door het kerkelijk jaar heen.

Berry, Karel en Ko zullen stilstaan bij het Orgelbüchlein, de teksten, de melodieën en de bewerkingen van Bach. Paulien van der Werff zal de koralen zingen. We horen en zien beide orgels van onze kerk en er is ook gelegenheid om via de chat vragen te stellen aan de organisten.

Allen van harte welkom!