Stichting Omduw viert 40-jarig jubileum

Stichting Omduw viert 40-jarig jubileum
Op 8 april vierden bestuur, vrijwilligers en gasten uit lokale kerken en hulpverlening dit jubileum in het Johannescentrum in Overvecht. Thema van de bijeenkomst was ‘De kracht van ervaring – Wat ervaringsdeskundigen ons leren’. Een aantal ervaringsdeskundigen, mensen die na een turbulent leven uit het dal wisten te klimmen en nu zelf werken als hulpverlener, ging in gesprek met elkaar en met de aanwezigen. Wat bracht de verandering in hun leven? Hoe hebben zij zelf de hulpverlening ervaren, hoe kan het beter? Hoe helpen hun ervaringen hen bij hun werk? Aan bod kwamen de kwalijke effecten van stigma’s, van de veelvuldige overdracht tussen hulpverleners, van de cliënt als verdienmodel, het belang van onderdak, het voorkomen van terugval, de relatie tussen de ervaringsdeskundigen en reguliere hulpverleners.
Daarna namen we afscheid van Jan de Kruijf die na vijftien jaar bestuurswerk voor Omduw de voorzittershamer heeft overgedragen aan de nieuwe voorzitter Peet Valstar.
Omduw kreeg een compliment van een van de ervaringsdeskundigen: ‘Jullie begrijpen de doelgroep en bieden echte hulp’. Dat compliment delen we graag met u en al diegenen die het werk van Omduw mogelijk maken.
Een volledig verslag van de jubileumbijeenkomst is te lezen op Verslag Jubileumviering 40 jaar Omduw | Stichting Omduw
Ook vindt u daar het jaarverslag 2021: Jaarverslag 2021 | Stichting Omduw
Het bestuur van Omduw,
Peet, Peter, Wim, Anneke, Leo en Mary
 
terug