zo 1 november 2020

Voorganger ds Idelette Otten
Organist Berry van Berkum

M.m.v. Zangers van de Vespercantorij Nicolaïkerk o.l.v. Ko Zwanenburg

Deze vesper zal  staan in het teken van Allerheiligen. De evangelielezing voor deze zondag is Mattheus  5: De zaligsprekingen. Als psalm rijkt de liturgische traditie ons Psalm 34 aan. Tijdens de vesper klinkt een bewerking van deze psalm van Ko Zwanenburg, gemaakt tijdens zijn studie aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Als inleiding op de vesper zingen de zangers van de Vespercantorij de troostvolle anthem 'God shall wipe away all tears' (Openbaring 21: God zal alle tranen van de ogen afwissen) van de uit Wales afkomstige componist Karl Jenkins. Het Magnificat dat ten gehore wordt gebracht is van de Canadese componist Healey Willan. De gezongen zegenbede  'The Lord bless you and keep you' is van de hand van John Rutter.

Vesper bijwonen? Geef u dan via mail op