Vooruitgang of systeemfout, minisymposium 1 november

We hebben een jaar achter de rug waarin we plots gedwongen werden om kerkdiensten en vergaderingen online te volgen. Ook hebben zich online gesprekskringen gevormd en hebben we op andere manieren positieve effecten ervaren van technologie.
In dit symposium willen we samen met de gemeente terugblikken en vooruitkijken. Hoe hebben we het online contact ervaren en op welke manier heeft dit onze ervaring als lid van de gemeente beïnvloed? Maar ook: zijn we als gemeente gebonden aan ons kerkgebouw of moeten we in de toekomst meer doen met online technologie om zo ook een nieuwe generatie aan de kerk te binden? Het antwoord op deze vragen ligt niet meteen pasklaar voor handen want het gemak van technologische contacten en mogelijkheden komt onvermijdelijk met een prijs. De vraag is welke en of die opweegt tegen de voordelen. We gaan deze avond met elkaar in gesprek en samen ontdekken waar de mogelijkheden en bedreigingen liggen voor het gebruik van technologieën in de kerk van vandaag.
Het is de bedoeling het symposium in te leiden met inhoudelijke voordrachten die verschillende  perspectieven op het onderwerp zullen belichten. Vervolgens willen we met de gemeente in discussie waarbij deze vraag centraal staat ‘welke (on)mogelijkheden biedt technologie in de vorming van de christelijke gemeente van de toekomst?’
Inleiders zijn:
  • Ds. Dirk Neven, theoloog en socioloog. Predikant van Nicolaigemeente.
  • Dr. Cees Zweistra, jurist en filosoof. Auteur van “Verkeerd Verbonden: hoe sociale media ons eenzaam maken en hoe je dit kunt voorkomen” (2020), en “Waarheidszoekers” (2021)
  • Dr. Alain Verheij. Hij is theoloog, schrijver en gebruikt graag Twitter om van zich te laten horen.
De avond wordt geleid door drs Arthur Hegger.

Wanneer: maandag 1 november
Locatie: Tuinzaal, Nicolaasdwarsstraat 14, 3512 XH Utrecht
Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19:45 uur. Denkt u aan de coronapas?
Aanmelden: VenT@nicolaikerk.nl of een bericht naar 06-13 49 48 67