Muziek Muziek

Muziek speelt een grote rol in de Nicolaïkerk (of de 'Klaaskerk')

Muziek tijdens de kerkdiensten
Gemeenteleden zingen tijdens de kerkdiensten onder orgelbegeleiding, maar ook maakt het kerkkoor - de cantorij - zijn opwachting bij speciale vieringen.

Bijzonder: de Nicolaïconcerten
De Stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk organiseert ieder jaar de Nicolaiconcerten. De kerk heeft twee monumentale Marcussen-orgels en een prachtige beiaard van de gebroeders Hemony uit 1649.

Wie verzorgt de Nicolaïconcerten?
De SCEN onderscheidt zich graag door een avontuurlijke programmering, met aandacht voor zowel het meer traditionele repertoire als eigentijdse muziek. Kruisbestuiving van verschillende kunstvormen staat hoog in het vaandel. Samenwerking is er met onder andere het Louis Hartlooper Complex, Culturele Zondagen en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Met de HKU organiseert de SCEN jaarlijks de zogeheten Open Performance Site, een avond waarop studenten hun componeer- en musiceervaardigheden aan het publiek tonen.

Hoe word je donateur van de Nicolaïconcerten?
Wil je donateur worden van de Stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk? Of wil je op de hoogte gehouden worden van de concerten? Stuur dan een mailtje naar: .

Muziekevenenementen en muziekfestivals
De Nicolaïkerk is nog vaker het toneel voor muziek! Lees meer bij kerkenkijken.nl