Kerkdienst deze zondag

Hieronder een overzicht van de kerkdiensten van deze maand. Morgendiensten beginnen om 10.00 uur enVespers op de eerste zondag van de maand om 17.00 uur.

PREEKROOSTER 2018

VESPERS

20e zondag van Trinitatis - Deuteronomium

Zondag 14 oktober, 10.00 uur

logodownload.jpg

Lezingen: Deuteronomium 15,1-11 en Marcus 10,17-31

In Deuteronomium gaat het over geld, over rijk en arm. Zo lijkt het. In Marcus staat: `Jezus keek hem liefdevol aan`, ‘Jezus keek de kring rond`, ‘Jezus keek hen aan en zei`. Je denkt dat het over geld gaat, maar het gaat over relaties. Over het zien van je broers en zussen, overal en nergens. Dan vervalt de vraag naar het eeuwige leven, waarmee de arme man begon. En komt de vraag naar het echte reële leven ervoor in de plaats. Om uiteindelijk weer bij het eeuwige leven, met laatsten die eersten worden, te eindigen. Leef, en beantwoord de blik die Jezus op je richt – gaat het daarom?

Ds. Hans Koops is de voorganger in deze dienst, Toon Hagen (Zwolle) is organist en de Nicolaïcantorij o.l.v. Karel Demoet verleent haar medewerking.