Actueel - Getijdenretraite op Schiermonnikoog; ga je mee? Actueel - Getijdenretraite op Schiermonnikoog; ga je mee?

18-22 maart en 23-27 september 2024 
Getijdenretraite op Schiermonnikoog; ga je mee?


Uitwaaien, bezinnen, stil worden, reflecteren, ont-moeten, delen en genieten van de brede stranden en prachtige natuur van Schiermonnikoog. Klinkt dat als iets voor jou? Schrijf je dan in voor een vijfdaagse retraite waarin de getijden van de zee en de getijden van de gebeden bij elkaar komen. De eerstvolgende retraites vinden plaats van 18-22 maart en 23-27 september 2024. 
 
Van maandagmiddag tot vrijdagmorgen verblijf je met zes andere deelnemers en twee begeleiders in It Aude Kolonyhûs aan de Badweg. Naast het Kolonyhûs staat de Sint Egbertkapel, waar de begeleiders iedere ochtend en iedere avond om acht uur een gebedsdienst verzorgen. Door de dagen heen is er een programma met verschillende vormen van reflectie, een lectio divina, stille tijd, genieten van de natuur van het eiland en een kennismaking met een van de broeders van het klooster op het eiland. Koken en eten doen we samen. Vrijdag ga je verfrist en uitgewaaid weer naar huis.
 
De retraites worden georganiseerd vanuit de Protestantse Gemeente Utrecht (PGU) door een team van gemeenteleden van kerken uit Utrecht en omgeving. De begeleiding is in handen van een groepspastor die je met verschillende werkvormen uitnodigt tot reflectie en bezinning en een liturg, die in het ochtend- en avondgebed in de Sint Egbertkapel voorgaat.
 

De kosten voor de retraite zijn €400,-. Dit is inclusief overnachtingen en eten en exclusief reiskosten. Mail voor meer info met Jacqueline van Eck: jacquelinevaneck@hotmail.com of Mirjam Wingelaar: mirjamwingelaar@gmail.com.

terug