Muziek Muziek
Kerkmuziek neemt een belangrijke plaats in bij de Nicolaikerk. Met onze monumentale Marcussen-orgels, professionele musici én Nicolaicantorij geven wij kerkmuziek een wezenlijke plaats in de kerkdienst op zondagochtend. Ook in de vespers op zondagmiddag is er bijzondere aandacht voor muziek. Zo kent de Nicolaikerk een eigen vespercantorij. 

Ook buiten de kerkdiensten om klinkt er muziek in de Nicolaikerk. Wij sluiten hiermee zoveel mogelijk aan bij culturele evenementen in de stad zoals culturele zondagen en het festival oude muziek. In augustus en september zijn er orgelconcerten in de Nicolaikerk. Meer informatie over muziek in de Nicolaikerk vindt u op deze website.

Naast de monumentale orgels, herbergt de Nicolaikerk ook een van de mooiste carillons ter wereld. Het 17e eeuwse carillon wordt bespeeld door stadsbeiaardier Malgosia Fiebig.

Draagt u de kerkmuziek een warm hart toe en wilt u ons hierbij helpen? U kunt de kerkmuziek ondersteunen door een gift over te maken naar het Muziekfonds van de Nicolaikerk. Dit doet u eenvoudig door een bedrag over te maken naar IBAN NL64 RABO 0130 7194 98 t.n.v. Nicolaikerk o.v.v. muziekfonds. 

 
terug