Vespercantorij Nicolaïkerk

De Vespercantorij Nicolaïkerk bestaat uit gevorderde amateurzangers die onder leiding van cantor-organist Ko Zwanenburg medewerking verlenen aan de maandelijkse vespers op de 1e zondag van de maand.

Daarnaast verleent ze een enkele keer medewerking aan de vesper op de 5e zondag van de maand, de cantatevesper op Eerste Paasdag en de cantatedienst op de laatste zondag van het Festival Oude Muziek. Vaste begeleider is onze organist Berry van Berkum. Het repertoire van het koor omvat de hele geschiedenis van de kerkmuziek, van het gregoriaans tot de 21ste eeuwse muziek, van liedzetting tot motet, van chant tot cantate. Bij de Bachcantates wordt de Vespercantorij begeleid door de Cappella di San Nicolaï: een ensemble met professionele musici. Daarnaast verlenen vocale solisten hun medewerking. Ook jazzmuziek wordt niet geschuwd. Minimaal eens per jaar is er een Jazzvesper met het orgeltrio HOT. Engelse kerkmuziek wordt ten gehore gebracht in de Evensongs die een paar maal per jaar worden gehouden.

Interesse om mee te zingen?
Ben je een bedreven amateurzanger die het leuk vindt om op hoog niveau prachtige koormuziek uit te voeren? En dat in de Middeleeuwse Nicolaïkerk in Utrecht? Dan is de Vespercantorij Nicolaïkerk precies waar jij naar op zoek bent! Van de zangers wordt verwacht dat ze zich geheel zelfstandig de muziek eigen kunnen maken. Op de vrijdagavond voorafgaand aan de vesper wordt er gerepeteerd. Ook is er een repetitie op de zondagmiddag.

Spreekt bovenstaande je aan en wil je een keer een repetitie meedoen? Neem dan contact op met onze cantor Ko Zwanenburg ( / 06-25201092)