Kerkdiensten

Hieronder een overzicht van de kerkdiensten van deze maand. Morgendiensten beginnen om 10.00 uur en Vespers op de eerste zondag van de maand om 17.00 uur.

logodownload.jpg
Zondagsdienst

Zondag 21 juli, 10:00 uur

Zesde zondag van Trinitatis

In deze dienst is ds. Dirk Neven de voorganger. We horen woorden uit het profetenboek Samuel (1, 1-20) en het evangelie van Lucas (10, 38-42). In het evangelie staan twee zussen centraal, beter gezegd tegenover elkaar, in onbegrip over wat er van hen verwacht wordt. Door de goddelijke aanwezigheid in Jezus krijgt het bevrijdende woord van het koninkrijk prioriteit boven alle noodzakelijke beslommeringen. Waar God centraal komt te staan in het leven, blijven verhoudingen tussen mensen nooit hetzelfde. 20190721 Liturgie

logovesperdownload

Vesper

Zondag 21 juli, 17:00 uur

De vesper op zondag 21 juli heeft als thema 'De fundamenten van de tempel' naar aanleiding van Ezra 3:1-6;10-13. De Psalm die wordt gezongen is Psalm 48. Op de vleugel wordt muziek van Maurice Ravel (Mouvement de Menuet ), Bert van de Brink (Impressions de Notre Dame) en Erik Satie (Sarabande) uitgevoerd. Aan de vesper wordt meegewerkt door ds Marian van Giezen, Ko Zwanenburg, orgel en piano en een aantal voorzangers. Van harte welkom.

logodownload.jpg
Zondagsdienst

Zondag 28 juli, 10:00 uur

Zevende zondag van Trinitatis

In deze dienst is ds. Hans Koops de voorganger.  Wij lezen: Prediker 1 en Lucas 11,1-13 De komende vier weken verlaten we het leesrooster. De zomertijd is een ideale tijd voor uitstapjes. Ook in de bijbel. Gedurende vier zondagen kijken we rond in het Bijbelboek Prediker. Over het algemeen reserveren we dit Bijbelboek voor de laatste weken van het kalenderjaar als we verzuchten: `Waar blijft de tijd?`En toch: Prediker in de zomer. Want zeg zelf: Is eigenlijk de zomertijd niet bij uitstek de tijd geworden van nadenken over de zin van het leven en de betrekkelijkheid van het bestaan. Het werk ligt in deze tijd voor velen stil, scholen zijn gesloten. We verruilen ons gewone leven voor een alternatief bestaan elders. We denken na over gemaakte en te maken keuzes. Prediker ondersteunt ons in deze zoektocht naar de essentie van ons bestaan!