Welkom bij de Nicolaïkerk Welkom bij de Nicolaïkerk
Waar vriendschap en liefde is, daar is God.
De Nicolaïkerk is een protestants-oecumenische wijkgemeente in de binnenstad van Utrecht. In onze kerk willen wij de samenleving van Utrecht dienen en mensen ontmoeten, bemoedigen en aanmoedigen om samen een levensveranderende christelijke reis te maken.

 
lees meer »
 
Jaarprogramma Vorming en Toerusting

Jaarprogramma Vorming en Toerusting
'Stilstaan' is het thema voor seizoen 2021-2022. Lees verder.
 
Afscheidscadeau ds Hans Koops Afscheidscadeau ds Hans Koops
Zondag 12 september nam onze gemeente afscheid van ds Hans Koops, die met emeritaat is gegaan. Hij laat iets na: het boekje 'Tot de orde geroepen', een door hem zelf geschreven toelichting op de liturgie zoals wij deze in onze Nicolaikerk gebruiken. In het boekje staat tevens een toelichting op bv. de kleuren van het kerkelijk jaar en de betekenis van de verschillende symbolen. Ook wordt in dit boekje uitgelegd waarom Pasen en Pinksteren niet ( meer) op één dag vallen! Van harte aanbevolen!
 
Vieringen Vieringen
Er is geen maximum meer aan het aantal kerkgangers en er mag gezongen worden door de aanwezigen. Er is geen controle aan de deur. Wel vragen we inachtneming van de 1,5 meter en hygiëne-maatregelen.

Onze kerkdiensten zijn ook nog steeds te volgen via YouTube en Kerkomroep. De liturgieen voor de vieringen zijn hier te vinden. 
U bent van harte uitgenodigd!
 
 
Nieuwe live muziek bij filmklassieker: Der müde Tod

Nieuwe live muziek bij filmklassieker: Der müde Tod
Op 10 oktober om 20:15 in de Nicolaikerk. Lees verder
 
De Nicolaikerk app is actief...

De Nicolaikerk app is actief...
De Nicolaikerk app is er!! U kunt hem vinden in de App store en de Google Play (zoek op Nicolaikerk Utrecht). Of scan de QR-code in de afbeelding. Zet hem op uw telefoon of tablet en kijk wat er allemaal mee kan. Voor meer info  (o.a. over de collecte mogelijkheden) en tips klik hier