zaterdag 14 oktober 2023

Festival Orgel Anders

Datum: 
 zaterdag 14 oktober 2023
Tijdstip: 
 20:00
Locatie: 
 Nicolaïkerk

HOT Het Orgel Trio | Festival Orgel Anders!
10-jarig jubileum ism SCEN

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober viert HOT Het Orgel Trio - bestaande uit organist Berry van Berkum, contrabassist Dion Nijland en klarinettist Steven Kamperman - zijn tienjarig bestaan met een festival dat een prikkelende kijk op het fenomeen orgel biedt! Te horen is een mix van gecomponeerde en geïmproviseerde muziek, jazz en rock, tot aan herinterpretaties van het zeventiende-eeuwse werk van Sweelinck. Laat je in de speciaal verlichte Nicolaïkerk meevoeren op een zee van orgelklanken: van duister laag tot sprankelend hoog, van rationeel geordend tot woest golvend.
HOT Het Orgel Trio | Festival Orgel Anders!
10-jarig jubileum


Avondprogramma 14 oktober: New & Old

Op zaterdagavond contrasteren zeventiende-eeuwse klanken met hedendaags gecomponeerd repertoire. HOT Het Orgel Trio presenteert op deze avond het nieuwe album Sweelinck - New jazz from the seventeenth century. En ook al zijn daarop talloze doorkijkjes naar het originele materiaal te horen, toch is de uitwerking van HOT beslist contemporain te noemen. Domkerk-organist Jan Hage speelt samen met percussioniste Tatiana Koleva spannend repertoire van onder andere Sofia Goebaidoelina, William Bolcom en Wolfgang Rihm. En dan tot slot nóg een duo dat een dialoog tussen orgel en percussie laat horen: de jonge Poolse toetseniste Marta Warelis, inmiddels al een bekende naam in de Europese improvisatiescene, duikt samen met de Puertoricaanse drummer en sound designer Frank Rosaly af in de diepe krochten van het frequentiespectrum. Ze brengen een programma rond het thema LOW, waarbij de immense 32-voetspijpen van het Marcussen Orgel in de Nicolaikerk de ruimte zullen doen zinderen. 
Finale: The biggest Human Pipe Organ in history
Laat je omringen door 100 orgelpijpen en word zelf deel van het ‘publieksorgel’ in een nieuwe compositie van Steven Kamperman (deelname vrijwillig!)

Meer informatie en kaartverkoop via https://hetorgeltrio.nl/festival-orgel-anders/

HOT Festival Orgel Anders | 13 & 14 oktober
Avondconcerten 20:00 | familieprogramma zaterdag 13:00
Avondticket € 29,50 (kortingstarief U-pas, cjp, student € 17,50)
Workshop Doe-orgel voor kinderen (max 15 deelnemers) € 5,- | Excursie Marcussen-orgel €5
Passepartout € 49,50 (kortingstarief € 29,50)

Let op: tickets aan de deur + €2,-
 

terug